Laat je inspireren door onze originele woon ideeën

Is de woonkamer aan vernieuwing toe, maar geen idee nog hoe en wat? Met een paar handige interieurtips kan men weer wooninspiratie opdoen.

Voor een interieur dat één geheel moet vormen, wat aansluit bij persoonlijke voorkeur en wensen, is kleur de grootste sfeermaker van een woning.

Door met kleuren te werken, kunnen kamers groter lijken, maar ook intiemer. Welk ruimtelijk effect men ook wilt creëren, met kleuren slim te combineren, is er voor iedereen een passende stijl. Om niet teveel geld uit te geven door met allerlei kleuren te experimenteren, welke kleur nou geschikt is, kan men aan de hand van een kleurencirkel opzoeken welke combinatie interieurkleuren er bij elkaar matchen.

Verlichting

Met verlichting kan de sfeer in huis bepaald worden. Sfeervol wonen, begint naast kleur ook bij het kiezen van de juiste verlichting. Het spreekt voor zich dat een eethoek andere verlichting dan een zithoek nodig heeft. Kijk eerst goed hoe de indeling van de woonkamer komt te staan en hang dan pas de verlichting op. Combineer basisverlichting met sfeerverlichting en maak indien nodig gebruik van verplaatsbare verlichting, zodat het altijd multifunctioneel blijft, bij verandering van de woonkamer.

Landelijke stijl inrichten

Een landelijke stijl kwam vroeger veel voor op boerderijen en chalets. Tegenwoordig is het vaak terug te vinden in gewone woningen. Mensen die voor een landelijke woonstijl kiezen, houden van rust en ontspanning. Met de natuurlijke materialen waar de producten zijn van vervaardigd, behoudt de woonkamer zijn natuurlijke charme. Bij een landelijke woonkamer is het belangrijk om bij het inrichten van de meubels dat het naar elkaar gericht is.

Meer ideeën en inspiratie

De keuken is tegenwoordig samen met de woonkamer, het hart van de woning. Steeds meer mensen trekken zich terug in de keuken voor een gezellig praatje of om samen te koken. In de keuken is het eerste wat opvalt, het aanrechtblad. Er is veel keuze in keukens en werkbladen. Of het nu een keuken op maat of een standaardkeuken is, hou rekening met een goede indeling voor multifunctioneel gebruik. Een keuken moet naast praktisch zijn, ook het visitekaartje van een huis zijn. Mensen werpen altijd een blik in de keuken en putten daar ook weer inspiratie van uit.

Een kleine tip nog voor een warme woonkamer in de koude winter

In de zomer mag de woonkamer luchtig en koel zijn, maar in de winter willen mensen graag samen met familie en vrienden knus binnen zitten. Een goede reden om extra gezellig te maken, met sfeerverlichting, kaarsen en als het er is, een haard. De woonkamer mag in de winter ook wat drukker aangekleed zijn, door lege plaatsen op te vullen met een extra poef of zitkussens. Een bijzettafeltje voor hapjes en romantische kaarsjes kunnen ook voor gezelligheid en sfeer zorgen. Zorg voor wat geurkaarsen in huis, geuren kunnen namelijk een positieve invloed op de gemoedstoestand hebben, wanneer mensen in de winter wat neerslachtig kunnen zijn.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *