Hoe maak jij je woning gezellig?

Een huis is in wezen maar een paar muren met een dak en wat ramen. Wil het gaan leven en als een thuis voelen, dan heeft het sfeer nodig. Een kleine of grotere aanpassing in het interieur is dan genoeg om de uitstraling in huis op een goede manier te veranderen. Maar hoe realiseer je dit nu?

Gebruik van kleur

KLeuren hebben een sterke uitwerking op de sfeer. Je ziet het bijvoorbeeld in winkels of restaurants; kleuren nodigen uit. Omdat smaak persoonlijk is, kun je jouw huis karakter geven door kleuren te gebruiken die warm, contrastrijk of juist fris zijn. Kleuren kun je ook feilloos accentueren in kleedjes, meubels of accessoires. Kussens zijn heuse sfeermakers die subtiele lichtpuntjes in huis vormen. Elegante tapijten of vloerkleedjes kunnen een ruimte complimenteren. Het kan een groot kleed zijn, maar ook een klein kleedje kan de ruimte zeer behaaglijk maken.

3

Licht

Verlichting is misschien nog wel meer bepalend voor de ambiance in huis. Tactisch opgestelde spots of lampen kunnen een ruimte intiem maken. Echter mag het ook modern zijn. Met verlichting kun je ook combineren. Er is een breed scala van lichtkleuren: wit, goud, koper, maar ook led. Plaatsing van licht is extreem belangrijk, want je kunt bijvoorbeeld licht van de grond omhoog laten schijnen of enkel een bepaalde hoek belichten. Dimmers zorgen voor meer keuze in de sterkte van het licht. Overigens zijn kaarsen de gezelligheidsverlichting bij uitstek.

Persoonlijkheid

Je huis heeft karakter nodig om je thuis te voelen. Die atmosfeer kun je verwezenlijken door een persoonlijke aanpak. Foto’s, schilderijen of kunst die jouw smaak of jouw levenswijze vertegenwoordigd, maakt dat je interieur echt jouw thuis wordt. Verder zijn sfeerelementen ook de zaken die je kunt conserveren: de geur van chocolademelk in huis, de verwarming een tikkeltje hoger (of wat blokken hout op de open haard), fijne muziek of het kunnen genieten van je tuin of het uitzicht uit het raam. Bovendien kun je ook bloemen of planten in huis halen. Je interieur wordt hierdoor levendig en krijgt een totaal andere uitstraling. Er is een ruime keuze in het aanbod: vazen, decoratietakken, kamerplanten en vrolijke bloemen.

Wanden

Zoals gezegd: kleur is essentieel. Je kunt en muur in een gewenste kleur schilderen en hierdoor al een sfeer verhogend effect sorteren. Echter is het ook mogelijk om juist kleuraccenten elders te leggen. Gordijnen zijn absolute sfeermakers. Raambekleding is niet alleen functioneel, zoals de akoestiek in de ruimte verbeteren, maar het verhoogt ook de ambiance. Het is een finishing touch voor je huis.

Bij de toevoegingen in huis is het wel voornaam een balans te vinden. Een kleurtoon houdt het overzichtelijk en sfeervol.

4

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *