De leukste woonideeën blog

Overal om ons heen vindt men wel woonideeën, in de natuur, op tv, in magazines, op internet en natuurlijk in winkels. Maar ook binnenkijken bij anderen kunnen voor eigen ideeën zorgen. Waar men ook de inspiratie vandaan haalt, het is leuk als er ook wat mee gedaan wordt, om al die woonideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.

Koken in een smaakvolle keuken

De keuken is een belangrijk onderdeel van een woning, waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Het is een plek waar gekookt, maar ook gepraat wordt en waar men kan genieten van het samenzijn. Maak van de keuken een plek waar het gezellig is om in te zijn, met mooie en handige woonaccessoires. Keukenkastjes en aanrechtblad bepalen door kleur en het materiaal de sfeer in de keuken. Keukenbenodigdheden zijn tegenwoordig te verkrijgen in leuke kleuren, wat past met het interieur. Mooi keukenapparatuur hoeft niet meer te verdwijnen in de kasten, maar staat leuk op het aanrecht en is een echte eye-catcher! Met mooie hang- of wandverlichting ziet het er al heel anders uit.

1

Een stijlvolle en knusse woonkamer

Muren en vloeren zijn de basis van een interieur om mee te beginnen. Met een strakke houten- en/of laminaatvloer, of plavuizen is het gezellig om meer warmte te creëren, door er een mooi kleed neer te leggen. Met strakke muren is het effectief om mooie wandaccessoires of verlichting aan te hangen of mooie planten in bepaalde hoeken van de woonkamer neer te zetten, zodat strakke muren een zacht tintje krijgen. Er hoeven geen grote of dure veranderingen in een woning aangebracht te worden om in een sfeervolle woning te wonen. Vaak doet een andere kleur op de muren een woonkamer totaal veranderen. Tegenwoordig zijn er ontzettend leuke muurstickers te koop met teksten of met hele mooie tekeningen.

Meubilair

Als de meubels na een tijd saai ogen en er is weinig budget voor nieuw meubilair hoeft er echt niet zo nodig nieuwe meubels worden aangeschaft. Met handige decoraties kan een woonkamer er ineens heel anders uit zien, met dezelfde meubels. Vaak geven een mooi kleed of zachte kussens op de bankstel het interieur meteen een knusse look. Zet op de salontafel romantische kaarsen of een mooi boeket bloemen in een vaas. Zacht sfeerverlichting in de woonkamer kan al voor een hele verandering zorgen.

2

Raamdecoratie

Al is de woonkamer dan veranderd, men vergeet toch gauw de raamdecoratie, wat zorgt voor de complete sfeerbepaling. Tegenwoordig zijn er allerlei raamdecoraties, maar om echt sfeer in een huis te bepalen, zijn het de gordijnen die grotendeels voor een knusse en warme uitstraling zorgen. Gordijnen maken een woonkamer persoonlijk en intiem.

Met enige kleine woondecoraties kan iedereen variatie in zijn of haar huis creëren. De decoraties zorgen voor een sfeerbepaling, maar de bewoner zelf bepaalt uiteindelijk met zijn eigen persoonlijkheid en leefstijl hoe het gaat worden.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *