Compacte woonkamer inrichting

Een kleine woonkamer inrichten kan met een beetje creativiteit slim opgelost worden. Het creëren van ruimte, lijkt soms moeilijk te bedenken in een compacte woonkamer. Toch kan iedereen met deze inspiratie ideeën, groot leven in zijn kleine woonkamer!

Kleine woonkamer functioneel inrichten

Meestal hebben mensen meer spullen dan genoeg ruimte in huis. Met een compacte woonkamer is iedere centimeter die je overhoudt aan ruimte, eigenlijk een voordeel. Je woonkamer moet praktisch en functioneel ingericht worden, wil je toch van die paar centimeters aan ruimte genieten. De volgende tips kunnen je op weg helpen voor een compacte woonkamer inrichting, wat tevens multifunctioneel is.

  • Maak gebruik van een bedbank/sofa. Overdag een sofa, in de avond een bed. Koop kleine poefen, met een opbergruimte erin
  • Maak gebruik van je muren. Zet er een hoge smalle opbergkast tegenaan
  • Een uitschuifbare eettafel die ook dienst kan doen als gewone tafel
  • Bevestig zwevende kastelementen aan de muur

Een goed geplaatste grote spiegel in je woonkamer, vergroot de woonkamer optisch. Hang of zet hem op de grond. Je kamer lijkt nu twee keer zo groot. Het zorgt voor een sfeerbepalend effect.

Gebruik van lichte kleuren voor een ruimtelijk effect

Met donkere kleuren lijkt een ruimte veel kleiner, ga daarom aan de slag met een lichte
kleurenpalet. Twee wanden met een lichte kleur die de ruimte groter doen lijken en een basiskleur(accentkleur), die de woonkamer wat sfeer geeft. Je kunt ervoor kiezen om een paar meubelstukken in dezelfde kleur als je muren te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan je kastelementen, tafels en eventueel stoelen. De vloer van een compacte woonkamer kun je in een geheel doortrekken naar alle vertrekken, voor een optisch resultaat. Een donkere vloer geeft meer diepte en een lichte vloer laat de ruimte groter lijken. Leg laminaat of een houten vloer met planken altijd in de lengte neer, voor een langer lijkende resultaat.
Folding screen

Ruimtes afscheiden

Je zult er misschien niet aan denken, maar wist je dat een afgescheiden ruimte in een compacte woonkamer meer ruimte geeft dan open ruimtes? Door het afscheiden van keuken, woonkamer en slaapgedeelte, creëer je meer overzicht. Zet tussen het slaap- en woongedeelte een kamerscherm of een smalle, grote, maar mooie plant tussen. Ook een bank, buffetkast of andere meubelen kunnen functionele overgangen in een kleine ruimte accentueren.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *